אני זוכר שכסטודנט בסוף שנה ב' מאוד התעניינתי בפענוח המונח הזה, "הערכת שווי חברות". הייתי לאחר קורס ביסודות המימון וקורסים שונים שעסקו בחשבונאות, כך שהייתי די בטוח שאוכל למצוא איזה ספר טוב באנגלית ולהבין ממנו מה זה הערכת שווי חברות, ואיך בכלל עושים את זה. להפתעתי, לא כל כך הצלחתי למצוא מקום אחד ידידותי שיסביר לי את הדברים בצורה טובה. כלומר, היו ספרים די טובים שדיברו על תזרימי מזומנים, על ביטאות, שיעורי היוון ומכפילים, והיו גם אתרים אחדים שעסקו בנושא, אבל לא מצאתי מקום אחד שיסביר לי את הדברים בגובה העיניים מבלי לוותר על עומקם של ההסברים. בסוף, אם דאגתם, הסתדרתי איכשהו, אבל זה לא אומר שגם אתם צריכים לעבוד כל כך קשה…
לפני כמה שנים התחלנו בניסיון לכתוב את הספר הטוב ביותר שאנחנו יכולים בנושא הערכת שווי חברות. כמי שחונכו בין השאר על ברכיו של פרופ' דמודרן, אנחנו מאמינים במודל חופש המידע שהוא מתווה, ולכן בחרנו לפרסם באופן חופשי גם את החומרים שלנו. כל פידבק, ולו הקטן ביותר, יסייע לנו בשכלול ושיפור החומרים ולכן נשמח אם תוכלו לשתף אותנו במחשבות שלכם.
כותבי הספר הינם:
- ערן בן חורין – מסטרנט למימון באוניברסיטת תל אביב, ומרצה להערכת שווי חברות באוניברסיטה העברית.
- ד"ר טל מופקדי – מתמחה בכלכלה מימונית, מנהל שותף בנומריקס ייעוץ כלכלי ומימוני, מרצה למימון וכלכלה באוניברסיטת ת"א ובמרכז הבינתחומי.
- ניר יוסף – בעל תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב ומרצה להערכת שווי חברות באוניברסיטה העברית.
בהזדמנות זו, היינו רוצים להודות למספר אנשים שתרמו, תורמים ויתרמו לפרויקט, ביניהם: פרופ' רוני עופר, פרופ' אמיר ברנע, ד"ר אורי רונן, רועי פרנקל, איתי שרוני, דודו פרסר, אבישי עובדיה, שי עסיס, יוסי אציל ורבים אחרים וטובים. לעולם נכיר לכם תודה על התמיכה והסיוע שהענקתם לנו.